h1

Köldens barn

21 december 2009

Vinter, kyla och snö. Det är inte speciellt klimatsmart, det tror jag alla håller med om, även den mest ivriga klimatkonferensdemonstrant (nytt ord!). (Och när vi ändå skriver i parenteser, vad var dealen med de illa klädda och skäggiga klimatdemonstranterna? Skulle de klippa en Band of Horses-spelning efter demonstrationen och slog två flugor i en smäll: praktiskt klädda för en throwdown med danska polisen och rätt subkulturell kod för klubbesöket?)

Anyways, snö. Det är lika sällsynt som en ödmjuk Jan Guillou, och alltid lika efterlängtat. Åt en sen frukost idag och kunde genom köksfönstret se två kids komma släpandes på en bob (nuförtiden heter det antagligen snowracer) längs med trottoaren. Bra grejer.

Ingen av dem hade hjälm på sig heller, väldigt old school av dem. Det verkar annars vara den största förändringen sedan jag själv åkte skidor, pulka and what not: nästan alla har hjälm, unga som gamla. På min tid var det en befrielse den dag man inte längre behövde ha hjälm på sig. Ett statement.  Man var ingen snorunge längre. Och man var bara ett tunt lager av ylle från en rejäl skallskada. Helt vansinnigt.

Jag hade aldrig en sån där tjusig hjälm, speciellt designad för utförsåkning, utan min hockeyhjälm. Kvällen innan vi åkte till fjällen skruvade pappa av gallervisiret från den, och vips, så var det en skidhjälm i stället! Man fogade sig. Och koncentrerade sig på att inte korsa skidorna, ramla och dra till sig uppmärksamhet.

Anyways, snö! Där jag satt vid köksbordet och smulade över min GP och läste om Afa-aktvisterna som hällde innehållet i en surströmmingsburk genom brevinkastet på fel lägenhet, och erbjöd två biobiljetter som kompensation till stackaren som blev tvungen att riva upp golvet och sanera hela sitt hem (tag av era för övrigt väldigt passande rånarluvor så att ni kan läsa innantill, retards!), fick jag en häftig impuls att rusa ut och utmana kidsen på snöbollskrig. Men jag besinnade mig.

Make snöänglar, not war.

Jag hoppas att  även den mest ivriga klimatkonferensdemonstrant håller med mig om det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: