h1

Pravda

18 mars 2009

Det mest upprörande med den så kallade ”Tingeling-krisen” (pausunderhållningen i Melodifestivalens final) är inte de  diplomatiska turerna det orsakade mellan Sverige och Ryssland eller de fördomar sång- och dansnumret spelade på. Inte ens SVT:s blommogram till ryska ambassaden är lågvattenmärket här.

Det verkligt upprörande är att ingen uppmärksammar och säger ett sanningens ord om hur gräsligt dålig hela sketchen var, inklusive den efterföljande sången och dansen. Herregud. Jag har inte varit så generad sedan jag hörde Ola Wenstam kommentera Champions League-fotboll.
Ett höjt ögonbryn från Petra Mede, eller ett av hennes skämt om hur gamla Lili & Susie är, nådde komiska nivåer som Dorsin et al inte var i närheten av. Det är ju därför SVT måste be om ursäkt. Och inte bara till Ryssland, utan också till alla oss tittare som nu måste försöka leva vidare med det här. Märkta för livet. Inga blommor kommer att läka de såren, Ronnie Lans.

Stor humor är det däremot att läsa seriösa inlägg i frågan på Newsmill, där allvarliga män griper den plötsligt uppkomna chansen att få konkret användning för sina sociologipoäng, kunskaper om Lenin, ryska, och rätt bruk av ordet diskurs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: