h1

I wanna be sedated

26 november 2008

En bättre fråga än ”Vad gör de på banken efter klockan tre?” är ”Vad gör de på apoteket efter att jag lämnat över mitt recept?”.
Det som borde gå snabbt  – att gå och hämta medicinen som står angivet på receptet – tog märkligt nog nästan lika lång tid som själva läkarbesöket. Vad gör de där bak egentligen, bakom alla lådförsedda hyllor?

Med tanke på att apotekaren behövde en kvart på sig för att hämta en liten ask, måste jag dra slutsatsen att de tillverkar skiten själva. Även förpackningarna. I ett litet rum längst in i lokalen står ett febrilt arbetande gäng i vita rockar. Några av dem viker kartonger, andra stansar ut rektangulära plastbitar med fördjupningar där pillren sedan läggs. Den mest noggranne av dem har sedan precisionsarbetet att klistra staniol över plastbitarna.

Klart det tar tid då.

En annan förklaring är förstås att de helt enkelt inte kunde tyda handstilen på receptet. Och det kan jag inte klandra dem för. Den var – som oftast är fallet med en läkares handstil – helt obegriplig. Som en lämning från en utdöd civilisation. Alternativet är alltså att det sitter ett gäng grafologer i det där lilla rummet längst in i lokalen. Kämpar förtvivlat med receptet och försöker tolka de till synes planlösa pennstrecken till klartext

Klart det tar tid då.

Med tanke på att de till slut fick fram rätt piller är jag beredd att förlåta dem, det måste vara jobbiga arbetsförhållanden. Och jag förstår nu bättre varför apotekaren såg så triumferande ut när hon kom skyndande med förpackningen; det kanske inte är var dag de lyckas lösa uppgiften att läsa innantill på receptet och hämta rätt grejer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: