h1

Katharsis

25 augusti 2008

Dagarna före semestern skall alltid kännas som de yttersta av dagar, först då vet man att den bittert ihopjobbade ledigheten kommer att bli bra. Arbetsdagar på 12-13 timmar, obotliga stressymptom, hudförändringar och sömnunderskott skall vara de rigueur, då är du på rätt spår.

Och det kursiverade uttrycket använder jag naturligtvis enbart eftersom jag ska till Frankrike på semestern. Förmodligen använder jag det också felaktigt då det sammanfattar mina samlade kunskaper i det franska språket. Skitsamma. Jag förstår inte dem, de förstår inte mig: fair trade (även om jag gärna hade offrat en njure för att kunna tala franska). Mitt största umgänge kommer ändå att vara med solen, Medelhavet och franska viner.

Och vi har den djupaste av förståelse oss emellan.

Men det viktigaste, mina vänner, är att om mindre än en vecka kommer min kropp att vara renad från även den minsta partikel Göteborg och Hisingen. Renad av Medelhavet, solen och (mindre funktionellt i och för sig) franska viner.

Det får gärna regna varje dag i två veckor i Cagnes-sur-Mer, det spelar ingen roll, det skall också vara välkommet. Låt det komma. Låt det falla.

Bara jag kommer iväg och bort härifrån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: