h1

Ignorance is bliss

7 maj 2008

Efter en lång dag på jobbet, innan jag åker hem, brukar jag ofta unna mig lyxen att ignorera mina medmänniskor. På min arbetsplats träffar jag otaliga människor och talar i telefon med ännu fler – hög stress och och alla på en gång. Telefonerna ringer konstant. Tyvärr även efter det att de är kopplade i nattläge, till telefonsvararen, när vi har stängt. Det är något fel på maskinen så de irriterande, uppfordrande signalerna slinker igenom ändå. Det gör nu inte så mycket, jag har lärt mig att ignorera dem. Läppjar bara lite på en kopp kaffe, svarar på några sista mail och tittar ut genom fönstret på den fina utsikten. Tänker på något annat.

Det är en tvekamp mellan mig och ringsignalerna som kan pågå i flera minuter. Sällan numera faller jag till föga och lyfter luren. Tidigare övermannades jag av nyfikenhet: ”Varför ringer de så sent? Tror de verkligen att någon är kvar på kontoret halv åtta på kvällen? Det måste vara något viktigt!. Det är det aldrig, det har jag lärt mig den hårda vägen. Oftast är det bara någon som slarvat med tangentlåset på mobilen och av misstag, ovetandes, ringer upp ett nummer. Ibland är det intressant att då lyssna på bakgrundsljuden – brottstycken ur en konversation, restaurangljud, någon som är ute och promenerar – och företställa sig vad som pågår medan jag tjuvlyssnar. Men mest är det bara oerhört irriterande. Använd tangentlåset, retards!

Så, när lamporna på de olika linjerna blinkar ilsket rött och signalerna från de olika fasta och bärbara telefonerna blandas med pipandet från hands freen – audioversion av kinesisk vattentortyr – då gör jag som radiosignalisten på SS Californien natten när Titanic sjönk: stänger av och vänder rygen till.

Jag förlorar ingen sömn över det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: